Er du utro mod nogen når du vælger tantra massage?
24.02.2018

En arbejdsgruppe under verdenssundhedsorganisationen WHO definerede i 1975 seksualitet på følgende måde:

"Seksualitet er en naturlig del af menneskets udvikling gennem alle livets faser og inddrager både fysiske, psykologiske og sociale komponenter.

Seksuel sundhed indebærer en positiv tilgang til menneskelig seksualitet og er derfor en essentiel del af den reproduktive sundhed. Den omfatter integration af et individs kropslige, følelsesmæssige, intellektuelle og sociale aspekter på en måde, som positivt beriger og forstærker personlighed, kommunikation, kærlighed og medmenneskelige relationer".

Seksualitet er altså en større og mere kompleks størrelse end ”blot” at lave børn og sikre menneskes overlevelse. Den er påvirkelig af kultur, miljø, samfund og tiden vi lever i.  
Vi er alle født som seksuelle væsner og formningen, af den seksualitet, formes af vores verdenstilblivelse, det vil sige, at vores seksuelle forståelse af os selv og andre er påvirket af miljøet, kulturen, tiden og de menneskelige relationer vi er i.

Vores medfødte seksualitet er derfor farvet og formet. Det er nødvendigvis ikke skidt for alle men for mange er det. De føler sig ikke ”hjemme” seksuelt. Følelser som skyld og skam, præstation angst m.m. påvirker vores seksualitet.

Det er her tantra massage kommer ind i billedet. Tantra massage er i bund og grund ”blot” berøring, men det er en berøring som har langt større effekt end du kan forestille dig.

Følesansen er den første sans vi udvikler, det er igennem følesansen vi udvikler os de første mange måneder som baby. Følesansen sidder ikke kun bestemte steder i og på kroppen, din hud er et stort ”sanse tæppe”. Selvfølgelig er der steder som ved berøring taler til afslapning og velvære, men der er også steder som taler til/vækker seksualiteten.

Seksualitet som er en grundlæggende eksistentiel livskraft/skaberkraft vi alle besidder, men som ofte er blevet ændret fra sin naturlige form til tilpasset form. DIN seksualitet er altså ændret af nogen eller noget, du er altså påvirket til at være utro mod dig selv og din skaberkraft.

Tantra massage er i mine øjne et middel til, gennem berøring (den ælste sans vi har), at vende tilbage til den grundlæggende livskraft. En mulighed for at vende tilbage til din autentiske seksualitet renset for kultur, miljø og dårlige relationer – renset for påvirkning.
En tantra massage er nemlig ikke ude på at påvirke dig til noget bestemt, men er en invitation til at vende hjem til dig selv og opleve dig selv gennem berøringen, og tantra massøren er ikke andet i den sammenhæng end redskabet der stiller sig til rådighed til det formål og undersøgelsen.

Så du er ikke utro, men tro når du ”går til” tantra massage, som jeg ser det. Fordi dit formål ikke er at forlade den anden på nogen måde, men at finde dig selv.

Den som finder sig selv, sin inderste vilje, sin plads, udløser glæde i himmelen og lys på jorden.

citat: Margareta Melin

Kommentarer (1)
Sofie
30.09.2019 (12:40)
Meget smuk og præcis beskrivelse - tak for indsigt.

Skriv en kommentar