Den svære orgasme
17.06.2018

Jeg møder ofte kvinder til sexolog samtaler eller tantra massage i min klinik, som fortæller mig at de enten meget få gange eller aldrig har haft en orgasme sammen med en mand eller ved ornani. 

Når vi graver os ned i emnet under samtalerne, så ligger der ofte en uheldig første gangs oplevelse, et overgreb, skyld og skam i odragelsen, eller en overdrevet trang til kontrol bag de manglende orgasmer. 

Den mest almindelige grund til manglende orgasme er dog ofte fysiske - nemlig en slap bækkenbundsmuskulatur.
Den fysiske del af orgasmen sker ved, at bækkenbundsmusklerne går i spasmer. De trækker sig sammen og slipper op til mellem fire og otte gange. Er musklene utrænede vil sammentrækningerne næsten ikke kunne mærkes, og det kan føre til at orgasmen udebliver eller føles meget svag.

Så igang med træningen.

4 gode knibeøvelser

1. Langsomme knib
• Knib alle musklerne sammen, og hold spændingen, mens du langsomt tæller til tre.
• Slap af, og tæl til fem.
• Gentag spændingen.
• Over et par uger kan du træne dig op til at kunne holde spændingen, mens du tæller til ti.

2. Hurtige knib
• Spænd alle musklerne i din bækkenbund hurtigt og slip - et knib per sekund. Gentag ti gange.

3. Elevatoren
Princippet i denne øvelse er, at du løfter spændingen op, og slipper den langsomt.

• Start med at knibe musklerne ved endetarmen sammen. Spænd dernæst også musklerne omkring skeden, og flyt spændingen, så den også involverer urinrøret.
• Hold spændingen om alle åbninger, mens du tæller til fem. Slip så langsomt spændingen omkring urinrøret, dernæst omkring skeden og til slut endetarmen.

4. Jadeæg
• En helt anden måde at træne bækkenbunden på er at gå med jadeæg. Jadeæg er stenæg, du placerer i skeden og bruger dine muskler til at holde inde med. Det er en virkelig effektiv måde at træne bækkenbunden på. Til at starte med skal du kun holde ægget inde et par minutter hver dag.

MEN er årsagen ikke fysisk men psykisk, så er et tantra massage forløb, kombineret med samtaler måske vejen til orgasmen. Samtalerne kan gøre dig bevidst om de bagved liggende mønstre og overbevisninger der forhindre dig i at give slip og nyde. 
Tantra massagen kan vægge kroppen og forløse de gamle energetiske traumer, der forhindre orgasmen. Massagen kan blive det sted du i trygge rammer kan arbejde med/øve dig i at give slip på det der forhindre dig at mærke nydelsen der føre til orgasmen. 


Det vil nogen sikkert mene, men jeg er af en anden opfattelse.
Jeg mener du er tro mod dig selv! Og et menneske der er tro mod sig selv er ikke og kan ikke være utro mod andre.

Seksualitet handler ikke længere kun om seksualitet med andre, det er faktisk ved at blive den mindste del af seksualitet. Seksualitet har ændret sig historisk siden tidernes morgen, fordi den påvirkes af alt omkring os.

En arbejdsgruppe under verdenssundhedsorganisationen WHO definerede i 1975 seksualitet på følgende måde:

"Seksualitet er en naturlig del af menneskets udvikling gennem alle livets faser og inddrager både fysiske, psykologiske og sociale komponenter.

Seksuel sundhed indebærer en positiv tilgang til menneskelig seksualitet og er derfor en essentiel del af den reproduktive sundhed. Den omfatter integration af et individs kropslige, følelsesmæssige, intellektuelle og sociale aspekter på en måde, som positivt beriger og forstærker personlighed, kommunikation, kærlighed og medmenneskelige relationer".

Seksualitet er altså en større og mere kompleks størrelse end ”blot” at lave børn og sikre menneskes overlevelse. Den er påvirkelig af kultur, miljø, samfund og tiden vi lever i.  
Vi er alle født som seksuelle væsner og formningen, af den seksualitet, formes af vores verdenstilblivelse, det vil sige, at vores seksuelle forståelse af os selv og andre er påvirket af miljøet, kulturen, tiden og de menneskelige relationer vi er i.

Vores medfødte seksualitet er derfor farvet og formet. Det er nødvendigvis ikke skidt for alle men for mange er det. De føler sig ikke ”hjemme” seksuelt. Følelser som skyld og skam, præstation angst m.m. påvirker vores seksualitet.

Det er her tantra massage kommer ind i billedet. Tantra massage er i bund og grund ”blot” berøring, men det er en berøring som har langt større effekt end du kan forestille dig.

Følesansen er den første sans vi udvikler, det er igennem følesansen vi udvikler os de første mange måneder som baby. Følesansen sidder ikke kun bestemte steder i og på kroppen, din hud er et stort ”sanse tæppe”. Selvfølgelig er der steder som ved berøring taler til afslapning og velvære, men der er også steder som taler til/vækker seksualiteten.

Seksualitet som er en grundlæggende eksistentiel livskraft/skaberkraft vi alle besidder, men som ofte er blevet ændret fra sin naturlige form til tilpasset form. DIN seksualitet er altså ændret af nogen eller noget, du er altså påvirket til at være utro mod dig selv og din skaberkraft.

Tantra massage er i mine øjne et middel til, gennem berøring (den ælste sans vi har), at vende tilbage til den grundlæggende livskraft. En mulighed for at vende tilbage til din autentiske seksualitet renset for kultur, miljø og dårlige relationer – renset for påvirkning.
En tantra massage er nemlig ikke ude på at påvirke dig til noget bestemt, men er en invitation til at vende hjem til dig selv og opleve dig selv gennem berøringen, og tantra massøren er ikke andet i den sammenhæng end redskabet der stiller sig til rådighed til det formål og undersøgelsen.

Så du er ikke utro, men tro når du ”går til” tantra massage, som jeg ser det. Fordi dit formål ikke er at forlade den anden på nogen måde, men at finde dig selv.

Den som finder sig selv, sin inderste vilje, sin plads, udløser glæde i himmelen og lys på jorden.

citat: Margareta Melin


Hudsult er et nyt ord som desværre er kommet ind i det danske sprog, med desværre mener jeg ikke at ordet hudsult, ikke skulle eksistere. Nej med desværre mener jeg, at det er trist at vi er kommet der til hvor ordet er opstået.

Hudsult betyder at vi hungrer efter nærværende berøring på vores hud. Måske har fænomenet altid eksisteret, gennem generationer af forældre der ikke krammede deres børn eller hinanden, jeg ved det ikke. Men fakta er at flere og flere opsøger ”professionel” berøring som Cuddling eller tantra massage.

Cuddling er bevidst fysisk berøing som redskab til at give omsorg, wellness og tryghed og foregår med tøj på. Det er at ligge eller sidde tæt sammen blive holdt om, krammet og f.eks. aget.
Tantra massage er massage, men en nærværende helkrops oliemassage, hvor også de mere intime dele af kroppen kan berøres.

I begge tilfælde aktiverer berøringen hormonet Oxytocin, som er det hormon der får din krop til af føle dig veltilpas og afslappet. Det er hormonet der knytter os sammen i sunde relationer. Hos gravide er det, det ve fremkaldende hormon. Oxytocin er et af lykke hormonerne.

Dette gør hormonet Oxytocin for dig:

• Blodtrykket daler
• Pulsen daler
• Smertetærsklen øges
• Blodets indhold af stresshormonet kortisol halveres
• Optagelsen af næringsstoffer fra kosten forbedres
• Fordøjelsen fremmes
• Sårhelingstiden halveres
• Immunforsvaret styrkes
• Kolesteroltallet bliver sundere
• Angst og bekymring dæmpes
• Aggressivitet og vrede dæmpes
• Du beroliges og bliver afslappet
• Du føler mere velvære og større glæde
• Din kreativitet forbedres
• Du føler dig elsket og ønsket
• Du mærker dyb ømhed og hengivenhed for andre

Så hvordan er vi endt med hudsult?
Ja, for mig er det ikke raket videnskab. Vi har for travlt med os selv og ikke med hinanden. Vi er blevet berørings angste. Vi sætter ikke tid af til nærvær med os selv eller andre.

Dette kan du gøre for at udløse oxytocin i din krop:

• Kys, kærtegn og alle dejlige berøringer mellem dig og din partner (hvis du har en partner)
• Massage udløser oxytocin hos både giver og modtager
• Elskov - jo oftere jo bedre
• Omsorg. Har du børn, så vær bevidst om at al tæt samvær med dem stimulerer oxytocin hos jer begge. Omsorg kan man ikke give for meget af. Heller ikke til sin partner eller andre nære personer.
• Alt nærvær og al opmærksomhed mellem mennesker.
• Fortrolighed. Selv en rar telefonsamtale eller en fortrolig samtale over en kop te eller kaffe.
• Tillid mellem mennesker. Jo større tillid du viser - jo mere oxytocin i blodet hos jer begge.
• Livsnydelse. Hyg dig. En god bog i sofaen, solens varmende stråler. Alt, hvad der vender energien indad og nulstiller de ydre aktiviteter, udløser oxytocin. Derfor er bl.a. yoga, meditation, helkrops massage og afspænding godt.

Jeg vil naturligvis gerne slå et slag for tantra massagen. Den indeholder rigtig mange af ovenstående elementer. Og som jeg så ofte har sagt og skrevet så er Tantra massage den største healer jeg kender.

Men det kan være svært for mange at komme i gang med berøringen og nærværet. Det kan der være flere grunde til. Måske har du aldrig lært at modtage nærvær, måske ligger der en situation eller hændelse som hindre dig, eller måske ligefrem gør dig utryg eller angst i intime nærværende situationer. Måske kan du ikke hengive dig til berøring og nydelse.
Derfor kan det være en løsning at begynde et tantra massage forløb hos en professionel tantra massør og terapeut som mig. Her kan vi arbejde med de bagved liggende grunde og frigøre dig gennem massagen fra dem.


Kender du dine erogene zoner uden om og i din yoni?
En yoni massage kan hjælpe dig med at lærer dine erogene zoner at kende. Mange kvinder opsøger tantra massage med yoni massage for de har problemer at få orgasme, eller har smerter ved samleje. Min erfaring er at problemerne ofte kan forandres ved at du som kvinde lærer din yoni at kende gennem tantra massage.

Erogene zoner hos kvinder

Viste du at din yoni gemmer på så mange senselige zoner?

G-PUNKTET: G-punktet. Det finder du ved at stikke langefingeren ind i skeden og lave en "kom her"-bevægelse. G-punktet kan også stimuleres ved samleje.

A-PUNKTET: Også kaldet øvre deepspot. Det sidder lidt højere oppe end g-punktet, ca. 6-7 cm inde. Det kan i lighed med g-punktet svulme op ved ophidselse, men først og fremmest er det et punkt fyldt med nerver.

U-PUNKTET: Også kaldet lower deepspot. U-punktet er det glatte områdetmellem urinrørsåbningen og vaginalåbningen og kan stimuleres ved at stryge op og ned med en eller to fingre mens det er vådt og glat.

R-PUNKTET: R-punktet er ifølge nogle sexologer det vigtigste punkt, når kvinder skal tændes. Det er et punkt som sidder på ryggen cirka fem cm over bagdelen og kan stimuleres ved at lægge en hånd på det.

V-ZONEN: Den vellystige V-zone, vulvaen, er indgangen til skeden.

L-ZONEN: L-zonen er på indersiden af dine lår oppe mod lysken. Hvis man kærtegner lysken ved overgangen mellem lår og kønsorgan, er man tæt nok på til indirekte at stimulere klitoris.

B-ZONEN: B-zonen er opkaldt efter bagdelen. Anus er en central erogen zone, hos både kvinder og mænd.

P-ZONEN: Perineum, er det lille parti mellem skedeåbningen og anus og er mange kvinders erogene guldgrube. Kan ved stimulering forstærke orgasmen.

"Din opgave er ikke at søge efter nydelsen, men at søge og finde alle de barrierer inde i dig selv, du har dannet mod den"
- Bjarne Dam Larsen


Det spørgsmål er der mange der spørg mig om. Så det var måske relevant at skrive lidt om forskellen som jeg ser det.

Først så må jeg indrømme at tantra branchen er en broget branche og at man skal se sig godt for. Som nogle af mine klienter siger til mig når de fortæller om deres søgen efter en tantra massør, så er der flere lumre tantra hjemmesider (klienternes udsagn) end seriøse hjemmesider.

Problemet er at tantra massage ofte forbindes med tantra sex selv inden for tantra verden. og at ”voksen industrien” nogle gange gemmer sig bag hjemmesider, som tilbyder tantra massage.

Tantra massage og tantra sex er IKKE det samme, selv om det ene kan føre til det andet, hjemme i soveværelset. Men hos en professionel tantra massør føre det ene ikke til det andet.

Tantra sex er, uanset hvor nærværende og spirituelt det måtte være, samleje eller oral sex. Samleje eller oral sex, som ikke nødvendigvis ender med orgasme som det meste sex gør, men mere en orgasme som opleves i hele kroppen uden den velkendte udløsning. Men uanset hvad inkludere tantra sex samleje.

Tantra massage er der imod nærværende massage af hele kroppen, fra top til tå/fingerspids. Når vi bliver berørt nærværende på huden som er vores største organ producere vi hormonet oxytocin, som er det hormon som får os til at føle os godt tilpas, rolig og fredfyldt. Oxytocin får os til at føle os elsket og giver os lyst til at elske. Derfor kalder man også oxytocin for The Love Hormon.
Det er klart at berøring på hele kroppen også betyder at vores mere sensuelle følsomme erogene områder, som f.eks. hovedbund, ansigtet, ryggen, inderlår, baller, maven, bryster m.m. bliver stimuleret og at det kan føre til stor lyst og velbehag.

Men det er det, der er hele idéen med tantra massage. Det er at tænde og stimulere en sensuelle og seksuelle energi, som er en eksistentiel energi. Jeg ved ikke hvad det er med denne eksistentielle energi eller hvorfor, men den har healende kræfter.
Jeg kan fortælle om fysiske og psykiske problemer som forandres, forvandles eller helt forsvinder, hvis man indgår i et tantra massage forløb. Min anbefaling til et forløb er 3 til 5 gang.

Det er derfor jeg kalder tantra for den største healer jeg kender og det er derfor at tantra i min optik er terapi for krop, sind og sjæl.

Der hvor tantra massagen måske for nogen er en gråzone og nærmer sig tantra sex er, hvis vi inddrager yoni massage (massage af det kvindelige køn) Men yoni massage i en tantra massage har ikke til formål at give kvinden orgasme (om end det kan ske) men har til formål at give kvinden mulighed for at mærke alle områder omkring og i hendes yoni.

Når vi inddrager yoni massagen er det ofte fordi kvinden har spændinger, som forhindre hende i at nyde sex eller få orgasme. Yoni massage kan være med til at afspænde, forandre disse spændinger, som ofte er psykosomatiske spændinger. Det betyder at kvinden kan blive meget berørt, ked af det, vred m.m. under en yoni massage, fordi gamle ofte seksuelle situationer, hændelser sidder gemt helt ned på celleplan i kvindens yoni. Derfor når vi inddrager yoni massage så er det, dét jeg kalder for en terapeutisk massage.

Jeg håber du har fået et mere nuanceret billede af tantra massage. Overvejer du en tanta massage men ikke helt ved om det er dig, så anbefaler jeg at du starter med en healigmassage.

Har du spørgsmål er du altid velkommen til at booke en gratis forsamtale med mig.


Når vi høre ordet tantra massage, tænker mange; "Det er da vist noget værre noget, har det ikke noget med sex at gøre??" Bemærkninger jeg ofte støder på. Hvis berøring af kroppen (hele kroppen) er lig med sex, så måske, men ordet sex og seksualitet bruges i flæng og er med til at forvirre begrebet tantra massage.

Vi skal huske, at vores seksualitet har mange ansigter og former, og at seksualiteten er et menneskeligt eksistentielt råstof, som knytter sig til os, fra vi fødes, til vi dør. Det er vores verdenstilblivelse, som danner vores holdning til det, holdninger der ofte er forbundet med skyld, skam og flovhed. 

Ordet Tantra betyder; ”At udvide sin bevidsthed til frigørelse” Så tantra massage er via berøring at blive bevidst om sin krop og hvad den gemmer, og derigennem at frigøre krop, sind og sjæl.

Tantra massage er en helkropsmassage, og kan være en helkropsmassage i ordets fulde forstand, fordi man kan inddrage massage af kvindes yoni (kønslæber og vagina) Det er inddragelsen af yoni massagen, som kan forveksles med sex, men det er det ikke i min forståelse af tantra (forklaring følger) Yoni massage er bestemt heller ikke nødvendig for at kunne modtage en tantra massage. Tantra massage arbejder med vores erogene områder på kroppen, og dem har kvinder (og mænd) mange af udover yonien.

TANTRA MASSAGEN ER EN MÅDE AT ARBEJDE MED SIG SELV PÅ, GENNEM SIN SENSUALITET/SEKSUALITET, SÅ HVORFOR ANBEFALE DET TIL GRAVIDE?

Gennem min erfaring gennem gravidmassage, har der gennem tiden været gravide, som har læst om de massageformer som jeg tilbyder, og som har været nysgerrige på tantra massagen og ønsker at prøve det. Gennem den erfaring har jeg opdaget, at der er to problemstillinger som tantra massagen kan hjælpe gravide med.

Det ene problem er de gravide, som lider af bækkerelaterede smerter. Specielt dem, som beskriver smerten som værende noget der kommer inde fra deres vagina. De har en forløsende oplevelse af tantra massage med yoni massage, fordi de her kan komme i kontakt med de indvendige muskler som spændingerne sidder i.

Ofte viser det sig, at der sidder et seksuelt psykologisk traume gemt i den indre muskulatur som de ”overraskende” (men ikke overraskende for terapeuten) kommer i kontakt med, og dermed får muligheden for at slippe under massagen. Det kan f.eks. være tidligere fødsler, deciderede overgreb, eller noget kroppen har opfattet som overgreb, som f.eks. en gynækologisk undersøgelse.

Derfor er yoni massage i min tantra forståelse ikke sex, men en terapeutisk massage, som kan forandre spændinger og smerter, og yoni massageudføres altid i dyb respekt til dig. Du kan altid før og under en yoni massage ombestemme dig eller sige fra, det er helt op til dig. 

Det andet problem er, de gravide der går over tiden og ikke kan få fødslen til at gå i gang. Her vil en almindelig gravidmassage ofte kunne være en igangsætter, men er den ikke det, kan en tantra massage være det. 
Forklaringen er, at når du bliver berørt blidt og nærværende på huden som er vores største organ, så producere du hormonet oxytocin.

Oxytocin er ikke et hvilket som helst hormon, det er det hormon som, når du er klar, sætter gang i dine veer. Altså det ve-fremkaldende hormon. Under en gravidmassage producere du oxytocin, men under en tantra massage, som er mere sensuel opstemmende ”hyperproducere” du hormonet. Du får med andre ord et ordentlig skud oxytocin ud i din blodbane og dine nervebaner og giver derved din krop et ”fødsels start boost”, som den har svært ved at modstå.

Tantra massage er ikke nødvendigvis noget du skal have af en tantra massør, selv om du skal være hjertelig velkommen. Der findes par-kurser i tantra massage rundt om i Danmark. At lærer tantra massage med sin partner er en gave til hinanden for livet.